Zon en teamwork

Deze week besloten we om ons klein zonprojectje uit te voeren. We wilden zonnen op de ramen schilderen omdat we de afgelopen maanden te weinig zon hebben gezien. We zochten ook het woord zon op in verschillende talen. Misschien maken we wel een zonnenlied met al die woorden.

We werkten ook verder aan enkele onderzoeken.

– Hoe worden we ziek?

– Oude gebouwen in Bornem

– De Inca’s

– Politieke partijen

En er was ook belangstelling voor de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Dinsdag lazen we weer met de Zonnetjes. Gezellig!

Woensdag bleven onze Zwisoboeken in de bank. We speelden rekenspelletjes in duo’s. De kinderen vonden het geweldig. Er was een dominospel en een bingospel. Aan het einde van de voormiddag kwamen de Marsmannen er gezellig bijzitten. We speelden samen kort tafelbingo. Ook dit spel was een succes.

Zorro, de kat van Wolf, moest worden geopereerd aan haar heup. Ze haalden er iets uit, maar wat is het precies? Dit zal komende week worden onderzocht. We hadden het in de tussentijd ook even over gewervelde en ongewervelde dieren.

Tijdens de rekenlessen bleven we per duo werken. De Aardmannen leken het fijn te vinden.

Op vrijdag palmden we de polyvalente zaal in. We legden de zaal vol met matjes want de Aardmannen en enkele Marsmannen waren toe aan wat ontspanning.

Ontspanning werd ingeruild voor inspanning. We deden enkele evenwichtsoefeningen waarbij je vertrouwen moet hebben in je partner.

Volgende week maandag hebben de Aardmannen een dictee van twee woordlijsten (nu en juni). Hier hebben ze in de klas al op geoefend, maar het is zeker oké om hier thuis nog eens op te oefenen.

Geniet van het weekend!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s