Week 7

on

Lola bracht enkele weken geleden een mandje mee met tamme en wilde kastanjes. Een tamme kastanje is eetbaar. Hij heeft de vorm van een druppeltje met in de punt een pluisje. De bolster van een tamme kastanje heeft veel en fijne stekels. Volgende week vrijdag maken we gepofte kastanjes klaar.

Tijdens vrije werktijd maakte Rinus een luchtballon. Hij testte hem uit, maar hij bleef niet echt zweven. Hij viel meteen naar beneden. Hoe kan hij zijn ballon verbeteren zodat hij blijft zweven en dat hij zachtjes op de grond landt? Enkele kinderen dachten dat hij misschien een soort valscherm moest maken van een plastic zak. Wie weet…. Benieuwd naar de volgende testfase.

Tijdens het aard- en marsmannenatelier gingen we aan de slag met muziek. We maakten een soundscape. Dat is eigenlijk een landschap van geluid. Denk aan een foto van een oerwoud. Denk het beeld weg, maar luister naar de geluiden die je hoort. We maakten een soundscape van de fotograaf die vandaag op bezoek kwam.

Volgende week vrijdag vieren we de jarigen van de afgelopen maanden. We starten met een ontbijt in de klas, maken dan popcorn en gepofte kastanjes en gaan dan lekker genieten van de Kampioenen. Joepie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s